dilluns, 9 de maig del 2011

farinetes


Tipus de farina bàsics per fer wagashi:
- shiratamako: Farina d’arròs mochi. Aquí a Barcelona es pot trobar com a farina d’arròs glutinós (glutinous rice flour). Per fer tot el que sigui mochi.
- joushinko: Farina d’arròs uruchi, o sigui l’arròs normal japonès. Farina d’arròs normal. per fer alguns dolços, com per exemple dango.
- katakuriko: antigament era fet del bulb d’un tipus de lliri, però actualment es fa de patata, per tant es pot fer servir fècula de patata. Una alternativa és la maizena. Es fa servir per posar a les mans quan treballem coses com mochi, perquè no se’ns enganxi a les mans.
- doumyoujiko: Es fa servir bàsicament per fer el sakuramochi. A Japó ho venen però com que aquí no, el podem fer amb arròs de mochi. S’ha de bullir l’arròs de mochi com si fos arròs per fer sushi, o sigui amb l’aigua justa, i llavors escampar-lo bé en una bandeja amb paper de forn perquè no quedi enganxat, i deixar-lo assecar al sol. Quan està sec es trenca una mica amb un morter i ja està. Es guarda en una bossa o un pot, com que està sec es pot guardar molt temps.

1 comentari:

  1. Hola^^ per fí m'he passat pel teu nou blog però, veig que també l'estàs descuidant, igual que una servidora XDD Però crec que és una bona idea per un blog, així que t'animo a que el segueixis, que sé que tens moltes receptes en aquella llibreteta XP

    ResponElimina